HOSPITALS

CÀTERING PER A HOSPITALS I CENTRES RESIDENCIALS DE GENT GRAN.

Necessitats de les persones grans:

En l’envelliment l’alimentació juga un paper molt important ja que, sense uns menús adequats, hi ha risc de desnutrició. En aquesta etapa de la vida disminueix la sensació de gana i de set. Per això, per evitar la desnutrició, cal una dieta variada i equilibrada i per vigilar el risc de deshidratació, és imprescindible la ingesta de líquids (aigua, sucs, infusions …).

Amb la gent gran cal tenir cura, a més del repartiment energètic, la varietat, la textura i les tècniques culinàries que faciliten una ingesta suau. A més és important tenir en compte:

  • Les dietes han de ser senzilles i fàcils de preparar, repartides en 4-6 àpats al dia.
  • Els menús han de ser rics en vitamina D i calci, nutrients imprescindibles per protegir la salut. També han d’aportar fibra i greixos saludables (provinents del peix o l’oli d’oliva).
  • L’aigua, i també els sucs o les infusions, han d’estar presents en tots els àpats del dia.
  • Els aliments han de ser de fàcil masticació.
  • És convenient moderar el consum de sal i begudes alcohòliques.

Les persones grans han de menjar de tot, excepte aquells aliments que els estiguin restringits en el cas de patologies que precisin d’un control alimentari (colesterol alt, diabetis, hipertensió …). Adaptem els menús a tot tipus de casos mèdics i malalties; també a qualsevol necessitat en funció de la religió o al·lèrgies.

 

Serveis del nostre càtering:

El nostre servei de càtering ofereix l’ esmorzar, el dinar, el berenar i el sopar.

Per l’esmorzar oferim melmelada, mantega, pa de motlle, formatge, pernil dolç amb sucs naturals, llet i cafè descafeïnat. Pel berenar oferim galetes, biscotes amb llet o sucs naturals i iogurts. La resta d’àpats són a escollir.

La nostra dieta és equilibrada en hidrats de carboni, greixos, proteïnes. És una dieta digestiva per a gent inactiva o amb poca activitat. Els menús s’adapten segons les necessitats: dietes hiposòdiques, dieta per a persones diabètiques, amb àcid úric, per celíacs i altres necessitats. Fem plats personalitzats per la gent que té al·lèrgies, persones vegetarianes o per motius de religió.

Nosaltres portem tot el que cal en una safata, amb els plats, coberts (de plàstic o normals) , gots… El transport es fa en furgonetes  esterilitzades.

A més:

  • Fem animacions per als nens petits del hospital: pallassos, tallers de pintura, de llengua, etc..
  • Fem animacions per a la gent gran: activitats , jocs, tallers , tardes d’acompanyament, lectures i sortides.
  • Per les festes com Nadal, Any Nou, Sant Jordi, Sant Joan preparem plats diferents i especials (plats festius). Per Sant Jordi portem un llibre i una rosa per cadascun dels nostres pacients.
  • Per a tots els malalts dels hospitals, siguin grans o petits o la gent gran dels geriàtrics, el dia del seu aniversari regalem un pastís i una mini festa pels nens.

 

Deja un comentario