RECICLATGE

El reciclatge és una necessitat mediambiental. Avui en dia generem molts residus i per això cal reciclar. Reciclar és reutilitzar un material que ja hem fet servir i que llençaríem com a residu.

A la nostra empresa fem servir la regla de les 3R:

  • REDUIR Evitar o disminuir la generació de residus. Per exemple, utilitzar només el plàstic estrictament necessari.
  • REUTILITZAR: Donar un nou ús a un producte, abans de rebutjar-lo com un residu. Per exemple, netejar i utilitzar de nou un envàs que hem fet servir.
  • RECICLAR: Dipositar els residus de manera selectiva en els contenidors correctes, perquè pugui aprofitar-se el material que contenen. Cal portar cada residu al contenidor correcte perquè torni a ser útil.

Receclar

Anomenem residus a aquells productes que ja hem utilitzat i han deixat de tenir valor per a nosaltres. Aquests residus contenen materials valuosos que poden ser recuperats i reciclats.

Avui en dia generem una gran quantitat de residus, per això el reciclatge afavoreix al medi ambient::

  • Estalvia matèries primeres, perquè el paper i el cartó, el vidre, els envasos de plàstic o el metall poden reutilitzar-se una vegada i una altra.
  • Estalvia aigua i energia, perquè consumim menys si fabriquem productes nous a partir de materials recuperats i reciclats a partir de matèries primeres.
  • Disminueix el volum de residus que acumulem i, per tant, també el volum en els abocadors.

Reciclar és utilitzar novament un material que hem considerat com a residu. Però abans… REDUIR I REUTILITZAR!

Reciclar és important, però pensa: el millor residu, el que té menor impacte ambiental, és el que no es genera.

reciclar 2

Deja un comentario